Dialog om Karlslunds skola

Vi fortsätter vår turné för att samtala med föräldrar om framtidens skola i Motala kommun. Vi vill föra en dialog i god tid innan beslut fattas. Utgångspunkten för dialogen är den omfattande lokalrevision som tagits fram för att använda skattemedel och lokaler på bästa sätt.

På tisdagskvällen besökte vi Karlslunds skola välbesökta skolråd. Förslaget i lokalrevisionen är att skolan går från en F5-skola till en F3-skola och att barnen då skulle flytta till Skolgårda i årskurs 4 istället som idag i årskurs 6.

Under mötet kom många frågor och synpunkter, både positiva och negativa. Frågan om barnens trygghet och hur barn och personal ska klara omställningen att flytta från en liten skola till en betydligt större väcktes. Bildningsnämndens uppdrag är att ge alla barn i Motala kommuns skolor en trygg skolgång. Trygghet och ett inkluderade arbetssätt inom ramen för En skola för alla är något vi jobbar mycket aktivt med.

Samtidigt är det viktigt att inte tappa bort vårt huvuduppdrag – utbildning med hög kvalitet. Då måste vi ställa oss frågan: Hur använder vi pengarna? Ska vi lägga dem på byggnader och outnyttjade lokaler eller på utbildningens innehåll?

Frågor om utemiljön kom också på tal och det är något vi diskuterar. Vi måste bli ännu bättre på att använda skolgården bla som lärmiljö.

Det är viktigt att återigen betona att inga beslut är fattade. En eventuell ändring blir aktuell först höstterminen 2017. Vi pratar inte om någon skolnedläggning utan ett förslag om en F3-skola som kan attrahera många.

Nu fortsätter vi arbetet och dialogen med föräldrarna. Längre fram är vi öppna för att åter besöka skolrådet för vidare samtal.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s