Jakten på framtidens skola

I vår jakt på framtiden skola kommer vi att utgå ifrån följande områden för att öka kunskaper till över riksgenomsnittet:

Barnens kunskap, Motalas framtid

Meritvärdet är summan av en elevs 16 bästa betyg från högstadiet, där betygen räknas om till siffror. Samlade meritvärden i Motala ger en fingervisning av hur vi ligger till i förhållande till andra kommuner. Sedan 2010 har kurvan pekat uppåt och vi närmar oss riksgenomsnittet. Nu tar vi extra sats för att gå över riksgenomsnittet på meritvärdet.

Ett annat sätt att mäta kvalitet på utbildning är hur många som går ut grundskolan med godkända betyg och därmed också går vidare till gymnasiet. I Motala har vi i det avseendet har gjort klara förbättringar. Den trenden ska fortsätta.
Vårt mål är att använda våra resurser på bästa sätt så att vi når över det nationella genomsnittet. Vi är på rätt väg.

Vi ökar trycket på kunskap

I Motala måste både de elever som har det svårt, och de elever som behöver tuffare utmaningar, tillgodoses för att Motala ska öka kunskapsnivån generellt bland kommunens elever. Lärarna är, och ska vara, specialister på att se varje elevs behov. Här måste vi ta till vara den stora kunskap som lärarna har.

Forskning visar att när elever med olika behov finns i samma skola bidrar det till att lyfta alla elever. En skola för alla innebär att alla elever, oavsett behov, ska klara målen.

Vi kommer att bjuda in till ett seminarium med expertis på området för att fortsätta utveckla det som är bäst för Motalas elever. Vi inväntar också en rapport från Skolverket om inlärning för barn med särskilda behov.

Här behöver vi hjälp av lärare, skolledare, föräldrar och elever.
Vi politiker kan inte öka skolresultatet om vi inte har alla med oss.

Dialog för kunskap
– med föräldrar, elever och skolpersonal.

Jag kommer nu att ta ett initiativ till en samtalsturné där jag kommer att träffa elever, föräldrar, personal och andra skolintresserade för att samtala om hur vi går vidare i arbetet. Samtalen ska leda fram till en process där vi tar flera steg för att nå en skola för alla.

Rapporter och utredningar är bra, men det måste kombineras med besök i verksamheten.
Jag hoppas på att bli inbjuden till föräldramöten mm, både för att lyssna, men även delta i samtal.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s